četrtek, 15. maj 2014

Kulinarično odkritje

Pri nas doma za večerjo še vedno pogosto jemo različne variacije na temo kruha. Kaj č'mo, paleo adepti nam še niso uspeli oprati glave (I wish) možganov, tako da ogljikovi hidrati še vedno zavzemajo kar nekaj prostora v naši prehranski piramidi. Smo pa vse manj navdušeni nad mesnimi izdelki, še posebej odkar sva gledala eno poučno tv oddajo o tem, kaj vse nam podtikajo kot meso oz. mesne izdelke, posebej v velikih franšiznih trgovinah. :( Grozljivo, ampak po drugi strani nič novega. Potrošnike je treba prinesti okrog in jih po možnosti še zasvojiti z nekimi skritimi sestavinami, da bi ja kupili/pojedli še več in več...

No, zadnjič sva malo "čistila" hladilnik in ugotovila, da v bistvu s pametno izbiro zelenjave, mesa sploh ne rabimo oz. da obstajajo zelo okusni in bolj zdravi, nasitni nadomestki, ki jih pripravimo sami brez vsakih E-jev in glutaminatov.

Tako so zdaj pri nas velik hit vegetarijanski toasti. 

Na primer z v ponvi na hitro popečeno in začinjeno melancano, skuto in svežo rukolo oz. špinačo z balkona. Moj je predlagal, da melancano celo na tanko oblijeva z medom in okus je bil res božanski!


4 komentarji:

  1. Ohhh, da mi je imeti moža, ki je melancane ... :-))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mhm, sem kar ponosna, nanj in nase, da sem vztrajala in očitno v pravih formah prezentirala, ravno zadnjič je ugotavljal, da so melancane nadvse fina reč (versatile!), v vseh možnih oblikah in teksturah... No, pohanih ne delava, sicer pa v musaki, parmiggiani, omakah, polnjene, v namazu, velik hit so ble pa tudi vložene :-) Zdaj imam pet doma vzgojenih sadik, ki čakajo na lepše in toplejše vreme, upam, da bo kaj domačega pridelka!

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Ja, je tak poseben okus, ma meni zelo paše, pa še lepo zgledajo vse barve skupaj. :-)

      Izbriši